Dag 7


Dag 8

Landgång i Barcelona

Båten angjorde Barcelona arla morgon, men vi tog det lite lugnt ingen stress här inte. Planet skulle inte gå före ETA 20:10. Gick först till Coastal Kitchen och åt en riktig frukost. Sedan tillbaks till hytten tog en dusch och packade det sista för att gå av enligt vår plan ca 0930.

Lämnade hytten och tog hissen ner. Där var det kö och en massa folk. Vi var ju bara drygt 6000 pers som skulle gå av! Hm köa är inte riktigt min grej. Rulla bakåt och rundade kön på utsidan. Yes, rulla fram till en personal och sa att jag behövde hjälp av :) Han berättade att rullarna stod vid teatern för assistans. Äsch Sture då, visade mitt hyttkort och vips vart det annat ljud i skällan. "Sir please wait a minute here for help." Styrde om så att Anne kom med handbagaget oxå.

Det gick snabbt av båten ner till vårt bagage som stod snyggt och prydligt i en V.I.P. area. Fick hjälp ut till Taxi. Där var det kaos och ingen brydde sig om lilla mig som satt i en rullstol. Han som hjälpte oss till taxikön lyfte på avspärrningen och placerade oss lite åt sidan men framför kön. Det hjälpte föga ty tjejen som tog fram bilar tyckte vi skulle line in oss i kalabalik-kön. Dvs hon formligen nonchalerade oss. Guardia Civil struttade runt i kaoset och försökte styra upp! Dom brydde sig inte om mig utan fick för sig att vi trängt oss. Vi sa åt den så kallade taxivärden att antingen fixar du en stor bil åt oss eller får du ringa efter en ambulans innan jag svimmar av i värmen. Vi fick nästa stora bil och kunde åka till flygplatsen. (Problemet var att många hade jättemycket bagage med sig och alla ville ha en stor bil). Nu vet jag att man måste förbeställa bil efter en kryssning åtminstone i Europa där det inte tas någon hänsyn till rörelsehindrade.

Så var vi då äntligen på flygplatsen och det var bara 8 timmar kvar tills planet skulle gå. Nu råckade det vara som så att Jose och Jeanette (Annes kusinbarn) var på flygplatsen. Dom var där för att vinka av ena dottern som skulle till Frankrike på en vecka. Vi hade inte setts på ett bra tag men det kändes som att det var nyss och i deras sällskap försvann ett par tre timmar.

Yes! Nu är det bara typ 4 timmar innan planet går. Eftersom vi redan fått checka in bagaget så tog vi sikte på säkerhetskontrollen. Det flöt på och nu var det tid för middag :D När middag och taxfree var avklarat drog vi oss till gaten. Men vad hände "Delayed" stod det på skärmen. Ny tid 2215 som senarelas till 2235. När vi kom till gaten så sa kvinnan att vadå assistans den har ni ju sagt ifrån er! Men det var ju inte sant, jag sa att vi klarar oss fram till gate men sen behövde jag hjälp. Till saken var att vi skulle få åka buss till planet och sen var det en trappa. Det tog ett tag å få fram trucken som lyfte upp mig till planet men ombord kom vi. Det första jag reagerade på var planet som var skinande blankt utan reklam. Ombord hade jag bokat 2:a raden och där var det stort typ "1:a klass" fint värre iaf.

När vi satt oss kom det in två par med varsinna bebisar. De satte sig längst fram. Och sen bar det iväg. Ena paret hade jag faktiskt sett på TV härom veckan när dom döpte sin son i Slottskyrkan. Då förstod vi varför det kom fram ett specialchartrat plan från HI FLY – Aircraft Charter. Hemresan gick på under 3 timmar så vi kom till slut hem 0330...
 
I'll Be Back !!!

Sailing On Harmony Of The Seas
Departing 29-May-2016
…………………………………………
28 MAY ENGLAND
29 MAY SOUTHAMPTON, ENGLAND - embarkation day 1
30 MAY CRUISING - at the sea day 2
31 MAY CRUISING - at the sea day 3
01 JUN VIGO, SPAIN - port visit day 4
02 JUN CRUISING - at the sea day 5
03 JUN MALAGA, SPAIN - port visit day 6
04 JUN CRUISING - at the sea day 7
05 JUN BARCELONA, SPAIN - disembarkation day 8© copyright 2016 may - oda - all rights reserved