Etapp 1 US Roadtrip sept/okt 2013

Etapp 2

San Francisco - Monterey - 200 km
Monterey - Pismo Beach - 240 km
Pismo Beach - Solvang - Santa Monica Beach - 280 km
Santa Monica - Las Vegas - 455 km

Vi hämtade ut hyrbilen ett kvarter i från hotellet. Det var en Hyundai Santa Fe AWD. Tjejen på uthyrnigskontoret var snäll mot oss och vi slapp betala xtra för att Sofia var under 25 år. Tror att det berodde på att hennes gamla far är charmig eller hur! Tillbaks till hotellet och plocka ihop alla pinaler för att komma iväg så snabbt som möjligt. Vi packa in oss i bilen och monterade hållaren för iPhonen. Knappa in destination Monterey och here we go. Trafiken ut ur San Francisco var lite trög men när vi väl kommit ut ur staden flöt den på bra. Vi lämnade kilometer efter kilometer bakom oss och snart var det dags för lunch. Vad gör man om man är på en roadtrip och är hungrig, spanar efter ett lättillgängligt snabbmatshak :) Det vart mexikanskt lite annorlunda jämfört med donken eller bk. Men klart godkänt och man kunde komplettera med lite allt möjligt från en liten buffe som t e x extra fefferoni. 200 km gick fort och helt plötsligt var vi i Monterey.

Monterey är en strandnära kommun utmed Kaliforniens kust med ett varmt klimat året runt. Kajakpaddling, dykning, surfning, valskådning och strandliv är bara några av de aktiviteter som kan avnjutas i och runt Monterey. Golf, shopping, och köra den vackra kustvägen till Big Sur är också något av aktiviteterna man kan göra här. Vi kom försent till Monterey så vi kunde inte göra ett besök i deras världsberömda akvarium men vad gör väl det. Vi var ju iaf i Monterey och rulla runt i dom närmaste omgivningarna räckte gott och väl. Mkt shopping så Sofia var i ett paradis. Själv hunde jag beskåda diverse oika fordon nytt och gammalt både på två och fyra hjul. Kvällens häftigaste var en HD chopper old style byggd av en stolt fader till en likaledes glad son. Här borde vi ha stannat i flera dagar men vem är så klok att man gör det.

Vi fortsatte vår resa utmed Pacific Coast Highway mot Pismo Beach. Detta var nog en av resans vackraste sträckor som slutade i en liten håla utmed Kaliforniens Stilla Havskust. Den ligger halvvägs mellan San Francisco och Los Angeles längs Pacific Coast Highway. Dom erbjuder långa vita stränder för trevliga promenader eller så kan man helt enkelt bara njuta av den spektakulära utsikten över Pismo Beach och dess solnedgång. Man njuter självklart av Pismo Beach underbara väder och som en bonus om man är intresserad kan man beskåda dom fantastiska vingårdar i området. Det bidde middag på rummet efter ännu en bra dag på trevliga vägar.

Ny dag och nya mål. Vi gjorde ett besök i den Danska staden Solvang innan vi kom fram till Santa Monica Beach! Nu är vi i den gigantiska staden Los Angeles där vi stannade i 4 nätter på ett hotell vid den berömda stranden i Santa Monica Beach. Utsikt från hotellet mot stranden och Santa Monica Pier. Som en parentes var pieren även slutmål för den klassiska Route 66. Nu blir det å ta det lugnt efter dom 700 km som vi åkte utmed California State Route 1, Pacific Coast Highway förkortat till PCH eller ofta bara Highway 1. Vägen följer Kaliforniens stillahavskust. Efter stoppet i Santa Monica sätter vi in kompassen mot Las Vegas ...
Etapp 3
Bilder från etapp 2

Etapp 3

copyright © Oda, 2013