US Roadtrip sept/okt 2013

Etapp 1


Vi flög från Arlanda - Kastrup bytte sen plan för att flyga direkt till San Francisco. Från att vi lämnade hemmet i CrimeVillage tills vi landade i Kalifornien tog det nästan 18 timmar. Lägg sen till immigration control, tull, hämta bagage och taxin till hotellet kan ni själva räkna ut att det vart en lång dag. Vi landade vid 15 tiden lokal tid och efter att vi installerat oss i vår skrubb gick vi ut en sväng. Vi bodde i Fishermans Warf och tog sikte på Pier 39. Flanerade runt lite och åt en enkel middag på Hard Rock Café.


Skrubben! Det började direkt med strul på hotellet. Jag hade bokat ett ADA rum med två sängar vilket vi inte fick. När vi påtalade det så fanns det inget två bädds rum ledigt och man var inte garanterat 2 bäddar utan bara ett handikapp anpassat rum. Killen i receptionen var lite dryg och borde ha ett annat jobb men vi vart iaf lovade ett nytt rum i morgon :)


Nu är vi i San Francisco och dag 2 gick vi runt i Fishermans Warf. Kollade in den marina utsällningen av fartyg från WWII. Spanade in dom läckra sjölejona vid Pier39. Vi fick se dom två tävlande båtarna i Americas Cup som seglade match race i finalen på San Francisco-bukten. Usa vann med en knapp marginal över New Zeelands båt. Dagen gick fort och vi kunde installera oss i det nya rummet som var hej okej!


Ny dag nya äventyr. I dag vart det en båttur över bukten till Sausalito. "Ranked as one of the top 20 destinations in the country, visitors and residents alike agree that Sausalito’s scenic waterfront and panoramic views, small town charm and Mediterranean character make it a truly enchanting place to live, work or play". Det var en kort men trevlig båttur. Vi gick en sväng innan lunch som vi åt på en fin restaurang med utsikt över vattnet. Sen lalla vi runt och bara njöt av att vara "Carpe Punctum". När vi kändes oss klara letade vi reda på en taxi för färd mot S.F. över Golden Gate bron. Chauffören tog en lite xtra sväng upp ovanför bron så fick fotografera och njuta av utsikten "Amazing". In på hotellet en sväng sen ut för en middag som vi intog i regnskogen :D


Dagens lilla äventyr tog oss till Golden Gate Park. Parken är 5 km lång och ytan är 4,1 kvadratkilometer. Det finns mängder av aktiviteter men det var Bufflar som intresserade oss. Sedan 1890-talet har den bufflar varit en uppskattad attraktion i parken, som ett minne av den berömda Vilda Västern. Parkens uppfödnings program har resulterat i mer än 200 buffel kalvar under åren. Övriga djur vi såg var förutom buffel bl a ekorre, tvättbjörn och mängder av fåglar. Träffade en kille som berättade att han också hade sett coyote där. När vi hade vandrat ett tag i parken hittade vi en restaurang precis utanför med strålande utsikt över vattnet. Tillbaks till Fishermans Warf försökte vi oss på att rulla uppför en av backarna men det var en omöjlig uppgift. Så vi besökte istället Buena Vista Cafe.


"THE IRISH COFFEE STORY. The historic venture started on the night of November the 10th in 1952. Jack Koeppler, then-owner of the Buena Vista, challenged international travel writer Stanton Delaplane to help re-create a highly touted "Irish Coffee" served at Shannon Airport in Ireland. Intrigued, Stan Accepted Jack’s invitation, and the pair began to experiment immediately". The Buena Vista Cafe, San Francisco.


Så om ni funderar på hur Irish Coffe gjord efter ett recept från 1952 smakar kan jag med ett enda ord beskriva det "amazing". Efter middag på Applebee's tog vi farväl av Fishermans Warf, Pier 39 och San Francisco. I morgon bär det av mot Monterey ....

klicka för Etapp 2Bilder från Etapp 1

copyright © Oda, 2013Etapp 2